Zo houd jij je huis vrij van rioolvliegjes

Het is weer zo ver: er staat een zwembad in de achtertuin, je drinkt een glaasje cola met ijsblokjes, de ramen staan open en er zwermen weer van die irritante rioolvliegjes in de keuken. En dan hebben zij ook nog eens eitjes in de afvoer gelegd. Wat ga je nu doen? Ben je gedoemd om de hele zomer lang kleine kriebelbeestjes in huis te hebben? Of kun je toch van ze af komen?

Los het even snel op

Misschien krijg je over een uur wel je oma en opa of een goede vriend op bezoek. Dan zit je er nu vast niet op te wachten dat je dagen bezig bent om de motmugjes uit je keuken te verwijderen. Een permanente oplossing is het niet, maar als je toch even snel wil zorgen dat je keuken er insectenvrij uitziet, dan kun je de vliegjes zo veel mogelijk met de stofzuiger opzuigen. Bij een echte infestatie (zo veel vliegjes dat je er onmogelijk nog makkelijk van af komt) zal dit geen baat geven, maar vandaag lijkt het probleem toch even verdwenen.

Zoek de broedplaats

Oké dan. Het is vrijdagmiddag. De komende dagen heb jij de tijd om het probleem dan toch echt te gaan aanpakken. Maar eerst moet je wel weten waar de vliegjes vandaan komen. Rioolvliegjes komen uit het riool bij een verstopping, maar ook als het riool verzakt of kapot is. Ook een afvoer die een lange tijd niet gebruikt is dient als een snelweg voor rioolvliegjes. Controleer dus iedere afvoer in huis, want misschien zijn deze wel verstopt door etensresten of staat er een droog. Controleer ook de kruipruimtes in huis. Zijn hier meer vliegjes of stinkt het zelfs naar rotte eieren? Dan bevindt het probleem zich waarschijnlijk hier. Als je de broedplaats van de vliegjes hebt gevonden, wil je vast meteen beginnen het probleem op te lossen.

De plaag verwijderen

Het is tijd om de waterleiding te ontstoppen. Dit kun je zelf doen met baking soda en kokend water. Een pak soda en een liter kokend water moeten genoeg zijn. Dat giet je ‘s avonds in de afvoer. De volgende ochtend spoel je na met nog meer kokend water. Lost dit de verstopping niet op? Dan kun je enkel een ontstoppingsbedrijf bellen. Zij zullen een ontstopping verhelpen of een rookdetectie doen om lekkages op te sporen. Dit doen zij door rook het riool in the pompen. Komt het ergens in de kruipruimte naar buiten? Dan is dat waar de rioolvliegjes waarschijnlijk je huis in komen. Bij vuillekkage zullen ze ook het vuil wegzuigen en de overgebleven vervuiling, vliegjes en eitjes afdekken met een schoon zandbed. Hierna zal het overlast van de rioolvliegjes voorbij zijn.

En nu wegblijven

Natuurlijk wil je dat de vliegjes vanaf nu buiten de deur gehouden worden. Maar hoe dan? Een ontstoppingsbedrijf kan jou hier advies over geven. Ook kunnen zij jouw septic tank onderhouden en rioolproblemen of verstoppingen verhelpen. Schakel een ontstoppingsbedrijf in, en niet alleen rioolvliegjes maar al je rioleringsproblemen zijn verleden tijd!

Terug naar overzicht

TOP 5 AANBIEDERS

Gamma Bekijk deze aanbieder Praxis Bekijk deze aanbieder Karwei Bekijk deze aanbieder Hornbach Bekijk deze aanbieder Hubo Bekijk deze aanbieder Formido Bekijk deze aanbieder