Wat zijn de beste zomerbanden van 2023?

Als je je winterbanden inruilt voor zomerbanden, wil je natuurlijk wel zeker weten dat de banden die je kiest ook echt geschikt zijn voor het warme wegdek. Daarom test de ANWB ieder jaar welke zomerbanden het beste zijn. En om het vijftigjarige jubileum van het Consumer Protection Tests-programma van de Autoclubs te vieren, werden er tijdens de zomerbandentest van dit jaar maar liefst vijftig banden met bandenmaat 205/55 R16 getest! Als testauto reden de proefpersonen in een VW Golf VIII. Welke banden kwamen als beste uit de test? In dit artikel lees je over vier van onze favoriete banden, die allemaal een tien scoorden.

Welke banden zijn het beste?

De vier banden die wij willen uitlichten en die stuk voor stuk een tien (vier sterren) scoorden, zijn:

  • Falken ZIEX ZE310 Ecorun;

  • Continental PremiumContact 6;

  • Goodyear EfficientGrip Performance 2;

  • Vredestein Quatrac.

Welke banden zijn het beste op een droog wegdek?

Los van de prijs, zitten er natuurlijk verschillen tussen de vier bovenstaande banden. Ben je op zoek naar banden die het op droog wegdek goed doen? Dan kun je het beste kiezen voor de Falken ZIEX ZE310 Ecorun of de Continental PremiumContact 6. De Falken doet het ook op nat wegdek goed en scoort op haast alle punten waarop werd getest (Rij-eigenschappen, veiligheid en milieu-eigenschappen) een ruimvoldoende of goed. Alleen de duurzaamheid van de banden laat nog wat te wensen over. De Continental doet het op zowel droog als nat wegdek zeer goed en is duurzamer dan de Falken. Daarom gaat onze voorkeur in dit geval bij klusboek uit naar de Continental PremiumContact 6.

Welke banden zijn het beste op een nat wegdek?

Zoek je zomerbanden die grip hebben op een warm, nat wegdek, dan kun je dus ook kiezen voor de Continental PremiumContact 6. Ook de Goodyear EfficientGrip Performance 2 scoort op dit punt zeer goed. Daarnaast is de slijtvastheid van deze band uitmuntend, waardoor je er vele zomers lang gebruik van kunt maken. Zoek je een andere band met een goede slijtvastheid, dan is ook de Vredestein Quatrac een ontzettend goede optie. Wel heeft de Vredestein op een nat wegdek wat minder weerstand, maar het remmen gaat dan weer uitmuntend.

Wie kan je banden vervangen?

Wil je je winterbanden vervangen door zomerbanden? Je dichtstbijzijnde Carteam-garage is jouw persoonlijke expert in autobanden. Bij Carteam kun je autobanden voor ieder merk kopen, je winterbanden de hele zomer lang opslaan en je banden laten vervangen door een van de vakkundige monteurs. Ook ander onderhoud wordt bij Carteam moeiteloos uitgevoerd. Heb je vervangende onderdelen (zoals een goedkope accu voor je auto) nodig? Dan zorgen de experts van Carteam dat die onderdelen er komen. Maak een afspraak bij Carteam en ontvang specialistisch onderhoud voor een voordelige prijs.

Terug naar overzicht

TOP 5 AANBIEDERS

Gamma Bekijk deze aanbieder Praxis Bekijk deze aanbieder Karwei Bekijk deze aanbieder Hornbach Bekijk deze aanbieder Hubo Bekijk deze aanbieder Formido Bekijk deze aanbieder