Verbouwen zonder stress

Staat er binnenkort op de planning een verbouwing? Dan ga je een hectische en spannende tijd tegemoet. Verbouwing kost eenmaal veel tijd. Maar om te voorkomen dat je jarenlang aan het verbouwen bent, is een goede planning van essentieel belang. Met onze handige tips creëer jij een realistische planning en kun jij stressvrij een verbouwing tegemoet gaan!

Maak een to do lijst

Goede voorbereiding is het halve werk. Loop eens door het huis en schrijf per ruimte op wat je precies wilt verbouwen. Kijk hierbij zowel naar het uiterlijk als naar het innerlijk van het huis. Denk maar eens aan: waterleidingen, elektriciteit, isolatiemateriaal en eventuele verborgen gebreken. Je kunt voor de zekerheid altijd een bouwtechnicus het huis laten inspecteren. Rangschik vervolgens in prioriteit. Welke klus is het allerbelangrijkste? Welke klus móet je doen voordat je er kunt wonen? En wat is minder belangrijk en kan naderhand gedaan worden?

Bereken je budget

Heb je ook de financiële middelen om de verbouwing uit te voeren? Bereken van tevoren hoeveel geld het zou kosten om deze verbouwing te realiseren. Hierbij kun je beter de kosten te ruim inschatten dan te krap.

Stel een einddatum in

Wanneer moet de verbouwing afgerond worden? Stel een einddatum in! Dit is voornamelijk van belang als je twee huizen hebt en je binnen een bepaalde tijd je oude huis dient te verlaten. Maar ook als je niet vastzit aan een dergelijke deadline is het handig om dit voor jezelf te bepalen, anders blijf je maar uitstellen!

Vraag op tijd vergunningen aan

Wil je een dakkapel, uitbouw of garage bouwen? Vraag dan op tijd vergunning aan, het aanvragen kan wel eens 8 tot 26 duren voordat je antwoord krijgt. Je hebt namelijk vaak genoeg een omgevingsvergunning nodig. Jouw bouwplannen kun je checken bij de Rijksoverheid.

Uitbesteden of zelf doen?

Welke klussen wil je zelf doen en welke besteed je liever uit? Sommige klussen, zoals een traprenovatie, kun je beter laten doen door een professional. Maar andere klussen zoals verven kun je gemakkelijk zelf doen. Maar wees wel realistisch, als je twee linkerhanden hebt of het simpelweg super druk hebt: laat het een ander doen. Het zal jou veel te veel tijd gaan kosten.

Schakel vakmensen in

Als je gebruik wil maken van vakmensen, moet je dit op tijd aangeven. Zij hebben vaak een drukke planning. Bel dus minimaal 2 weken van tevoren en bespreek samen je wensen, planning en maak duidelijke afspraken.

Bestel materialen op tijd

Wil jij een nieuwe keuken of badkamer? Houd dan rekening met een lange levertijd. Bestel de materialen ruim op tijd, zodat je als de tijd aanbreekt niet om verlegen zit. Je kunt beter materialen te vroeg in huis hebben en het tijdelijk opslaan, dan dat je materialen te laat komen en de bouw stil komt te liggen.

Terug naar overzicht

TOP 5 AANBIEDERS

Gamma Bekijk deze aanbieder Praxis Bekijk deze aanbieder Karwei Bekijk deze aanbieder Hornbach Bekijk deze aanbieder Hubo Bekijk deze aanbieder Formido Bekijk deze aanbieder