Uit welke hekken heb je allemaal keuze?

Wanneer je een huis koopt, dan is de kans groot dat hier een tuin bij aanwezig is. Sommige mensen kiezen ervoor om de meubels hetzelfde te houden als wat de vorige bewoonsters hadden, zo ook het hek. Maar niet iedereen zijn smaak is hetzelfde, dus het kan goed dat je het hek wilt vervangen, maar uit welke soorten hekken heb je allemaal keuze? Hieronder zullen we je een paar opties geven voor hekken waar je uit kan kiezen.

Hekken die gemaakt zijn van hout

De hekken die je het meeste voor ziet komen in de achtertuin, is het houten hekwerk, dit hekwerk heb je in allerlei verschillende soorten kleuren hout en je hebt ook nog eens de vrijheid om er een andere leuke kleur overheen te schilderen. Het fijne aan een onbeschilderd houten hek, is het feit dat het een natuurlijke uitstraling geeft aan je tuin. Kijk voor mooie houten hekken eens bij de Hekken van Hekkenwereld.

Hekken die gemaakt zijn van steen

Dan heb je ook nog hekken die gemaakt zijn van steen, dit zijn vaak wat dikkere hekken maar ook wat lagere hekken. Deze soort hekken zie je vaak terugkomen ter decoratie in bijvoorbeeld de voortuin en niet zozeer voor de veiligheid of de privacy. Deze hekken zijn ook heel zwaar, dus je hebt zeker hulp nodig bij de plaatsing van deze soort hekken.

Hekken die gemaakt zijn van draad

Een goedkopere optie voor hekken, die je vaak terug ziet komen in weides waar dieren staan, zijn de hekken die gemaakt zijn van draad. Ook kan dit een goede type hek zijn voor als je je huisdieren in je achtertuin wilt houden. Dit is vaak een onstabiel hek, maar zorgt er wel voor dat bepaalde dingen juist binnen of buiten het hek blijven. Je ziet dit hek minder snel terugkomen in een voor- of achtertuin.

Hekken die gemaakt zijn van bamboe

Als laatste heb je natuurlijk ook nog de hekken die gemaakt zijn van bamboe. Dit is een goede natuurlijke maar ook een ecologische keuze. Bamboe groeit namelijk ontzettend snel, we zullen er dus niet snel een tekort van krijgen, in vergelijking tot hout bijvoorbeeld. Ook zijn hekken gemaakt van bamboe heel erg licht en daarom zijn ze dus ook gemakkelijk te installeren. Zeker als je gaat voor een tuin met een natuurlijke uitstraling, dan kan een bamboe hek een goede toevoeging zijn.

Terug naar overzicht

TOP 5 AANBIEDERS

Gamma Bekijk deze aanbieder Praxis Bekijk deze aanbieder Karwei Bekijk deze aanbieder Hornbach Bekijk deze aanbieder Hubo Bekijk deze aanbieder Formido Bekijk deze aanbieder