Tips voor de chaoot

De chaoot, de enige echte klusser die wel wat tips kan gebruiken. Hoeveel klustalent een chaoot ook heeft, door zijn chaotische karakter laat hij/zij vaak enkele steekjes vallen. Een chaoot herken je aan het maken van dubbele afspraken en te laat komen. Wanneer hij/zij eindelijk op tijd aangekomen is, blijkt hij zijn hamer vergeten te zijn. Ook heeft een chaoot vaak een slecht beeld over zijn eigen multitasking-kwaliteiten. Hij/zij neemt graag veel taken op zich, maar heeft daardoor moeite met het leveren van kwaliteit en het houden van overzicht. Door onze tips op te volgen kan jij als warhoofd georganiseerd te werk gaan.

Klus-advies!

Chaotisch gedrag kan leiden tot onhandige situaties. Door een paar eenvoudige aanpassingen gaat de chaoot deze situaties uit de weg. Lees ze hieronder!

  • Vergeet nooit meer gereedschap door het aanschaffen van een gereedschapsset. Zo heb je áltijd het basisgereedschap bij de hand. Het enige wat je nog moet doen is in de auto te springen! Ook handig zijn de multitools: een schuurmachine, boormachine en zaag in één. Zo is de kans dat je iets vergeet des te kleiner!

  • Gebruik gereedschappen en accessoires die jou helpen om netjes en georganiseerd te werk te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld bij het ophangen van een schilderij een lasermeter gebruiken.

Structuur is de sleutel tot succes

Het wordt tijd om kwaliteit te leveren, dingen niet meer te hoeven zoeken en afspraken niet meer te vergeten. Wij helpen jou daar een handje bij!

  • Ruim de boel op. Berg alles op in boxen of stapel het op in opbergrekken. Het overzichtelijk maken en houden van je werkplek bespaar je naderhand een heleboel tijd. Het zou toch fijn zijn als je nooit meer iets hoeft te zoeken, of niet soms?

  • Zet afspraken in je agenda. Koop er eentje om goed overzicht te kunnen houden. Berg de agenda op op een plek waar je vaak langs komt, zodat je makkelijk afspraken kunt inplannen en deze dus niet vergeet.

  • Ga planmatig te werk. Stel voor jezelf een klusplan op waar alles stap voor stap uitgelegd wordt. Volg deze stappen en zorg ervoor dat je hierbij niets vergeet door punten af te vinken.

Terug naar overzicht

TOP 5 AANBIEDERS

Gamma Bekijk deze aanbieder Praxis Bekijk deze aanbieder Karwei Bekijk deze aanbieder Hornbach Bekijk deze aanbieder Hubo Bekijk deze aanbieder Formido Bekijk deze aanbieder