Stook duurzaam met een pelletkachel

De laatste jaren worden wij als consumenten helemaal warm van pelletkachels. De kachels hebben het romantische karakter van houtkachels, maar werken in de praktijk eigenlijk heel anders. Zo stook je een houtkachel met houtblokken, maar zijn het bij een pelletkachel juist houtpellets die als brandstof dienen. Omdat ze makkelijk en duurzaam in verbruik zijn en voor minder milieuoverlast zorgen, zijn pelletkachels helemaal hot! Maar hoe werkt een pelletkachel? En waarom zou je in plaats van een houtkachel een pelletkachel kopen? In dit artikel zetten we de voordelen van een pelletkachel voor je op een rij.

Wat is een pelletkachel?

In pelletkachels zitten ingebouwde reservoirs waar de houtpellets worden bewaard. Zet je zo’n kachel aan, dan worden de pellets automatisch vanuit het reservoir naar het branderbed gebracht, waar ze vervolgens worden verbrand. Je hebt altijd controle over hoeveel warmte een pelletkachel geeft. Je kunt de kachel namelijk naar jouw voorkeur instellen en je zet hem makkelijk aan of uit. Je kunt zelfs instellen wanneer een pelletkachel automatisch aan- en uitgaat. Daarbij veroorzaakt het verbranden van pellets weinig overlast: pellets verbranden schoon en laten geen sterke geur los.

Voordelen van een pelletkachel

Naast dat pelletkachels makkelijk in gebruik zijn, hebben ze nog meer voordelen: een pelletkachel heeft bijvoorbeeld een hoog rendement. Met houtpellets van goede kwaliteit haal je het meeste uit je kachel. Hoe steviger de pellets zijn, hoe schoner ze branden. Zijn ze goed samengeperst, dan geven ze ook meer warmte. Pellets van goede kwaliteit hebben dus voordeel voor jou én voor je omgeving. Nog een pluspunt is dat pelletkachels makkelijk te installeren zijn. Een pelletkachel kan vrijstaand in huis of juist in een bestaande haard of nis worden geplaatst. 

Lees hier meer over verschillende klustips!

Vraag om advies van een specialist

Kies jij voor een houtkachel of een pelletkachel? Misschien weet je het nog niet zeker. De keuze hangt immers helemaal af van je eigen voorkeur. Wil je hulp bij het kiezen, dan kun je een specialist op het gebied van houtkachels, zoals Kachels- en Haardenwinkel, bezoeken. Bij zo’n winkel vind je een groot assortiment aan kachels. Wil jij een houtkachel binnen of juist een houtkachel buiten? Alles kan. Ook voor advies kun je bij een specialist terecht. Je kunt alles vragen wat je maar wilt weten. Zo helpt een specialist jou met het maken van een goed doordachte keuze tussen een houtkachel en een pelletkachel. Welke kachel heeft jouw voorkeur?


 

Terug naar overzicht

TOP 5 AANBIEDERS

Gamma Bekijk deze aanbieder Praxis Bekijk deze aanbieder Karwei Bekijk deze aanbieder Hornbach Bekijk deze aanbieder Hubo Bekijk deze aanbieder Formido Bekijk deze aanbieder