Steigerhouten bank maken

Steigerhout is vandaag de dag hartstikke populair. Vooral in de tuin, op het terras of bij de veranda is het een echte eyecatcher. In deze klus leer je hoe je zelf een steigerhouten tuinbank maakt. Een steigerhouten bank is een hippe lounge bank van steigerhout. Het is een mooie stevige houtsoort waar je veel kanten mee op kunt! Volg onderstaande stappen om zelf zo'n mooie bank te creëren.

Stap voor stap

Stap 1: Meet het formaat van de steigerhouten bank

Bedenk eerst zelf hoe groot je bank moet worden, wij geven namelijk geen exacte beschrijvingen van maten. Je kunt het beste meten op de plek waar je de bank ook daadwerkelijk wilt gaan plaatsen. Koop vervolgens hout in bij een bouwmarkt bij jou in de buurt.

Stap 2: Frame van de balken maken

Houdt bij het maken van het frame van de balken rekening met de dikte van de rugleuning en de steigerplanken. Bepaal hierbij ook de hoogte van de rugleuning en stel vast of je deze scheef of recht wilt.

Stap 3: Zitgedeelte maken

Zaag de gemeten planken voor het zitgedeelte. De zijkanten kun je bekleden met steigerhout. Hier overheen kun je planken van het zitgedeelte leggen.

Stap 4: Steigerhouten tuinbank bevestigen

De voorkant kun je bekleden met openingen voor eventuele opslag van haardhout. De rugleuning kun je bekleden en afwerken met steigerplanken in verstek gezaagd.

Stap 5: Steigerhouten tuinbank schuren en aflakken

Tenslotte schuur je het zitvlak af. Geef vervolgens het steigerhout een likje verf, hier kun je transparante vloerlak voor gebruiken.

Benodigdheden

  • 5 Balken van 2 meter om het frame te maken

  • Steigerplanken van 30 meter

  • 50 Vlonderschroeven

  • Vertrekcirkelzaag

Terug naar overzicht

TOP 5 AANBIEDERS

Gamma Bekijk deze aanbieder Praxis Bekijk deze aanbieder Karwei Bekijk deze aanbieder Hornbach Bekijk deze aanbieder Hubo Bekijk deze aanbieder Formido Bekijk deze aanbieder