De nieuwste meubeltrend: zwart mangohout!

Ken jij het al? Mangohout black is een opvallende nieuwe meubeltrend die je steeds vaker tegenkomt in meubelboulevards, winkels en magazines. Dat is niet voor niets: niet alleen mangohout is de laatste jaren bijzonder populair vanwege zijn mooie uiterlijk en duurzaamheid, maar ook de zwarte variant is erg in trek! In dit artikel zetten we deze mooie houtsoort, en dan in het bijzonder de zwartgelakte variant, in het zonnetje. Zo vertellen we je wat de oorsprong van mangohout is, hoe jij zwarte meubels eenvoudig kunt toepassen in je huidige interieur, en wat nu juist zwart mangohout zo bijzonder maakt. Lees dus snel verder!

De kleur die altijd past

Zwart is de kleur die in elk interieur naadloos thuishoort. Dat komt doordat het eigenlijk een vrij neutrale kleur is. Je zou het niet verwachten, maar zwart laat zich eenvoudig aanpassen naar verschillende modekleuren en trends. Heb je bijvoorbeeld een mooie zwarte ovale tafel, maar veranderen de seizoenskleuren? Dan kun je eenvoudig de accessoires van je tafel aanpassen. Schaf bijvoorbeeld een setje nieuwe tafelstoelen aan in opvallende of juist natuurlijke kleuren, verander eens van tafelloper of zet een mooie nieuwe vaas op tafel. Kortom, met zwart kun je alle kanten op!

Mangohout is duurzaam?

Misschien heb je wel eens gehoord dat mangohout een bijzonder duurzame houtsoort is. Dat zit hem in het volgende: mangohout wordt verbouwd op mangoplantages, waar de bomen worden gekweekt voor hun heerlijke, zoete vrucht. Is een mangoboom te oud voor de mangoteelt, dan laat de boer hem kappen. Het hout gaat naar een meubelfabriek, waar het tot planken verwerkt wordt. Daarna kan er van alles van worden gemaakt, bijvoorbeeld een zwart tv-meubel. Zo weet je met mangohout dus zeker dat het hout een duurzame oorsprong heeft, en bijvoorbeeld niet afkomstig is uit het regenwoud!

Zo voeg je zwart in jouw interieur

Wanneer je dus op zoek bent naar mooie zwarte meubelen om een plaatsje te geven in je interieur, hoef je niet verder te zoeken dan mangohout. De mooie opvallende nerf en zaagpatronen in de plank blijven goed behouden onder de zwarte lak, waardoor de meubels net dat beetje extra’s hebben. Echte blikvangers in je woonkamer, dus! Ben je op zoek naar mooi mangohout, dan kun je het best een kijkje nemen bij een specialist zoals Mangohout Online. Hier kun je een groot assortiment vol mangohouten meubelen vinden, zowel in de natuurlijke kleur als in het zwart!
 

Terug naar overzicht

TOP 5 AANBIEDERS

Gamma Bekijk deze aanbieder Praxis Bekijk deze aanbieder Karwei Bekijk deze aanbieder Hornbach Bekijk deze aanbieder Hubo Bekijk deze aanbieder Formido Bekijk deze aanbieder