Tips voor het bestrijden van houtworm

Heeft u met houtworm in huis te maken? Het is in dat geval belangrijk om dit ongedierte zo snel mogelijk te (laten) bestrijden. Houtworm kan voor een ernstige schade aan uw woning zorgen. In het bijzonder aan houten constructies in huis! Denk bijvoorbeeld aan een houten kast, een houten vloer, een houten dakconstructie, enzovoorts. Door houtworm te bestrijden verkleint u de kans op een ernstige verzwakking van dergelijke constructies. In dit artikel leest u meer over de manier waarop u houtworm kunt herkennen en bestrijden. Wist u dat de houtworm eigenlijk niets meer is dan de larve van een kever? Er zijn verschillende soorten kevers en torren, die hun eitjes in houten constructies leggen.

Het herkennen van houtworm in huis

De houtworm zelf zult u niet snel zien. Zoals reeds beschreven werd, is het diertje een larve van verschillende soorten torren en kevers. De houtworm heeft een witte, ietwat doorzichtbare kleur en is vaak niet langer dan een of twee centimeter. Vaak houdt het dier zich diep in de houten constructies op, alvorens het beestje uitvliegt. Er zijn gelukkig verschillende manieren om de aanwezigheid van houtworm te herkennen. Het dier voedt zich namelijk met hout, waarbij het dier gangen graaft in uw houten constructies.

  • Kijk goed of u kleine gaatjes in uw houten constructies en meubels ziet zitten! Dit kan duiden op de aanwezigheid van houtworm.
  • Leg eens een week een wit A4 onder uw houten constructies. Wanneer hier na een week kleine houtsnippers op te zien zijn, duidt dit op een actieve houtworm.
  • Let goed op de aanwezigheid van torren en kevers in ruimtes. Mogelijk hebben deze torren en kevers hun larven al gelegd, of zijn ze dit van plan.

Bestrijden van houtworm in uw woning

Wanneer u opgemerkt heeft dat er sprake is van houtworm in huis, dient u dit ongedierte snel te bestrijden. U kunt dit zelf doen, maar ook laten doen! Er zijn verschillende gespecialiseerde ongediertebestrijders, die u hierbij kunnen helpen. Door houten constructies sterk te koelen of te verwarmen, zal de houtworm gedood worden. Zelfs wanneer deze diep in het hout verscholen zit. Zelf zou u voor het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen kunnen kiezen. Dit wordt echter afgeraden! De middelen dringen vaak niet door tot de diepste gangen in het hout, waardoor ze minder effectief zijn. Daarbij kan het uw gezondheid of die van uw huisdieren in gevaar brengen. Wel zou u houten constructies preventief met hout kunnen bestrijken.

Terug naar overzicht

TOP 5 AANBIEDERS

Gamma Bekijk deze aanbieder Praxis Bekijk deze aanbieder Karwei Bekijk deze aanbieder Hornbach Bekijk deze aanbieder Hubo Bekijk deze aanbieder Formido Bekijk deze aanbieder