Hoe om te gaan met een verstopte afvoer: zo pak je dat aan!

Heb je met een (beginnende) verstopping in de afvoer te maken? Een vervelende situatie, daar een verstopping al snel voor problemen zal zorgen. Denk aan een nare stank in de badkamer of keuken, het steeds moeizamer wegstromen van het water in de gootsteen en douchebak, enzovoorts. Bij een verstopping in de afvoer zijn er verschillende handelingen om zelf uit te voeren, nog voor het inschakelen van een loodgieter. In dit artikel vertelt een loodgieter in Almere je hier meer over.

Tip: lukt het niet lukken om een verstopping zelf op te lossen, of stroomt bijvoorbeeld de douchebak momenteel al over? Kies in dat geval voor de hulp van de spoeddienst van een loodgieter in de regio. Deze is dagelijks en 24 uur per dag te bereiken.

Keukensoda als ontstoppingsmiddel inzetten

Een van de manieren om een verstopping op te lossen is het gebruik van keukensoda; een ontvettend middel. Keukensoda maakt dat het opgehoopte vuil in de afvoerleiding loskomt van de wanden hiervan. Je kunt de keukensoda enkele minuten in laten trekken, om de afvoer vervolgens met kokend water door te spoelen.

Gebruik een traditionele plopper

Alternatief voor keukensoda is het gebruik van een plopper. Heb jij dit hulpmiddel ook in de schoonmaakkast staan? Het effect van een plopper is een wisselende onder- en overdruk. Dit zorgt voor het lostrekken van afval uit de afvoer. Spoel de afvoer na het gebruik van de plopper goed door, bijvoorbeeld met meerdere emmers water.

Trekveer gebruiken bij een verstopping

Een derde hulpmiddel om een verstopte afvoer zelf op te lossen is het gebruik van een trekveer. Beweeg de trekveer een aantal keer stevig door afvoerleiding om afval los te trekken. Ook nu is het belangrijk om de afvoer goed door te spoelen nadien.

Terug naar overzicht

TOP 5 AANBIEDERS

Gamma Bekijk deze aanbieder Praxis Bekijk deze aanbieder Karwei Bekijk deze aanbieder Hornbach Bekijk deze aanbieder Hubo Bekijk deze aanbieder Formido Bekijk deze aanbieder