Hoe maak je een stenen trap onderhoudsvriendelijk?

Een stenen trap kan een prachtige aanvulling zijn op je interieur. Zo’n trap heeft een robuust en stoer uiterlijk, en tegelijkertijd een natuurlijk en elegant karakter. Je ziet ze niet overal, waardoor je een echte blikvanger in huis hebt. Helaas kleven er aan een stenen trap ook een aantal nadelen. Zo kan het onderhoud van zo’n trap veel werk kosten, en ontstaan krassen of butsen verrassend snel. Heb je juist een betonnen trap, dan kun je door het stof dat er vanaf komt wel blijven stofzuigen.

Gelukkig bestaan er manieren om een stenen trap onderhoudsvriendelijk te maken, of om juist een houten trap om te toveren tot een slijtvast stenen model. Een PVC of vinyl traprenovatie kan ervoor zorgen dat je trap alle mooie eigenschappen van steen of beton krijgt, maar dan zonder de nadelen!

Wat is een traprenovatie?

Een traprenovatie klinkt misschien als een behoorlijk ingrijpende klus, maar als je het door een expert laat uitvoeren valt dat reuze mee. Je trap renoveren kan bijvoorbeeld al binnen een dag gedaan zijn, waardoor je je bovenverdieping(en) niet lang hoeft te missen. Bij een traprenovatie worden de oude treden van je trap opnieuw bekleed met overzettreden van slijtvaste materialen, zoals PVC. Die zijn in verschillende designs beschikbaar. Denk aan houtlook, maar dus ook aan steenlook en betonlook. Zo kun je je trap precies maken zoals jij dat wilt. De overzettreden worden op maat voor jouw trap gemaakt en naadloos gemonteerd, waardoor stof en vuil geen kans meer krijgt. Dat maakt zo’n traprenovatie ook nog eens onderhoudsvriendelijk!

De voordelen van een renovatie

Een gerenoveerde trap met steenlook is niet alleen onderhoudsvriendelijk, maar zal ook een stuk minder snel slijten dan een trap met treden van echt steen of beton. De overzettreden zijn namelijk ijzersterk en krasbestendig, waardoor je er jaren mee kunt doen zonder dat je slijtagesporen zult zien. Je kunt lang van je gerenoveerde trap genieten. Een renovatie kan je trap daarnaast ook stiller maken. Door de speciale lijm die wordt gebruikt bij het vastmaken van de overzettreden en de flexibele materialen, maken de treden geen geluid meer wanneer je erover loopt.

Een veilige trap

Ook kan een renovatie je stenen trap veiliger maken. Versleten treden zorgen er namelijk voor dat je er sneller over uitglijdt. De overzettreden die bij een traprenovatie gebruikt worden, hebben een hoge antislipwaarde. Dat zorgt ervoor dat je voeten grip hebben op de treden, en je dus minder snel uit zult glijden. Ook LED-verlichting aan de onderzijde van de treden kan daarbij helpen.
 

Terug naar overzicht

TOP 5 AANBIEDERS

Gamma Bekijk deze aanbieder Praxis Bekijk deze aanbieder Karwei Bekijk deze aanbieder Hornbach Bekijk deze aanbieder Hubo Bekijk deze aanbieder Formido Bekijk deze aanbieder