Hoe ga je met een vakman om?

Het is vaak lastig om alle klussen zelf op te knappen. Dit vraagt om de hulp van een echte vakman. Maar hoe ga je om met een klusjesman? Waar moet je op letten voor een goed resultaat en fijne samenwerking? Klusboek heeft een aantal praktische tips voor je op een rij gezet.

Neem direct contact met meerdere vakmannen

Ga meteen op zoek naar een vakman via aanbevelingen van familie/vrienden of via internet. Een goede tip is werkspot.nl, een online marktplaats voor klussers en vakmannen. Hier plaats je gratis & vrijblijvend je klus.

Geef een heldere omschrijving van je klus

Beschrijf het probleem (zoals: lekkage douchebak) en de situatie (zoals: water lekt door plafond). Maak foto's van de situatie en email dit naar de vakman. Ook kun je foto's uploaden bij je oproep op werkspot.nl.  

Vraag offertes aan minimaal 3 vakmannen

Vergelijk de oplossingen en prijzen van minimaal 3 vakmannen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een vakman zegt dat je een hele ingrijpende en dure klus moet laten doen, terwijl twee andere beweren dat dit niet nodig is. 

Blijf kritisch over de oplossingen die de vakman aandraagt

Bekijk altijd de oorzaak van het probleem, ook wanneer dit bijvoorbeeld op het dak is. Beoordeel zo met gezond verstand of de oplossing ook echt het probleem verhelpt. 

Spreek vooraf een vaste prijs af met de klusser 

Maak een schriftelijke afspraak over de prijs, inclusief materiaal en dergelijke. Zo voorkom je het gevaar dat een vakman achteraf met onvoorziene kosten komt aanzetten. 

Wees alert op te-laat-komende klussenbedrijven 

Vakmannen hebben soms de neiging om te laat te komen of de afspraak te vergeten. Wacht dus niet te lang en bel meteen op om de status te checken. Dit bespaart je een hoop tijd!

Vraag om garantie van het klussenbedrijf

Ten slotte, vraag de vakman om garantie op de gemaakte oplossing. Zo kun altijd nog terugvallen op dezelfde vakman wanneer een oplossing niet voldoende blijkt. 

Terug naar overzicht

TOP 5 AANBIEDERS

Gamma Bekijk deze aanbieder Praxis Bekijk deze aanbieder Karwei Bekijk deze aanbieder Hornbach Bekijk deze aanbieder Hubo Bekijk deze aanbieder Formido Bekijk deze aanbieder