Help, mijn man is geen klusser

Het einde van je verbouwing is in zicht, alle muren zijn gestukt en de plinten zijn bevestigd. Echter moeten er vaak nog best wat dingen gebeuren. Naast het stukwerk, moet er namelijk nog geschilderd worden en haakjes in de muren worden geboord voor jouw mooie schilderijen. Misschien heb je zelf wel gouden handen en kan je dit zelf aanpakken, maar dit is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Het ophangen van de rolgordijnen kan je dan door je partner of goede vriend laten doen. Echter zodra deze personen ook geen klussers zijn, zal je al snel vastlopen. Dit artikel bespreekt de verschillende alternatieven die er zijn als je zelf geen handig persoon bent. 

Familie en vrienden

Als eerste is het belangrijk rond te vragen bij vrienden en familie. Vaak zit hier wel iemand tussen die handig is. Als je het lief vraagt, willen ze je hier vast bij helpen. Zorg er wel voor dat je na het klussen en presentje voor ze regelt, om de dankbaarheid te laten blijken. Dit kan met een reep chocola, een bloemetje, maar ook iemand mee uit eten nemen is een mooi gebaar. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat jouw familielid of vriend(in) je op een ander moment weer zou willen helpen. Ook is het belangrijk dat zodra ze er zijn om je te helpen, ze een kopje koffie of thee aan te bieden. 

Klusplatform

Zodra je erachter komt dat binnen jouw vrienden en familie kringen niemand handig is, moet je op zoek naar een andere oplossing. Een goede oplossing hiervoor zijn de verschillende online klusplatformen. Hierbij kan je jouw ‘klus’ aanmelden en deze zal vervolgens op het online platform worden geplaatst. Klusjesmannen kunnen dan tussen de aangemelde klussen kijken welke goed bij hen past en wat ze zouden willen en kunnen uitvoeren. Houd er wel rekening mee dat hierbij geld in rekening wordt gebracht. 

Klusbedrijven

Als laatste oplossing kan je natuurlijk contact opnemen met verschillende klusbedrijven. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in bepaalde klussen, zoals het ophangen van jouw dakraam rolgordijnen. Ze zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld wordt. Wel is dit de duurdere optie en zijn hier tegenwoordig ook lange wachttijden aan verbonden. 

Terug naar overzicht

TOP 5 AANBIEDERS

Gamma Bekijk deze aanbieder Praxis Bekijk deze aanbieder Karwei Bekijk deze aanbieder Hornbach Bekijk deze aanbieder Hubo Bekijk deze aanbieder Formido Bekijk deze aanbieder