Geef je tuin een make-over

Wie wil nu niet genieten in een mooie tuin? Wat heb jij nodig om volledig te kunnen ontspannen? Een gigantisch terras, een mooie vijver, een goede schutting die jou voorziet van privacy of misschien hou je wel van kleurrijke bloemen met een heerlijke geur? Geef je tuin een make-over met onze klusideeën. Wij zijn benieuwd, wordt het één verandering of volg je misschien alle 5 onze tips op?

Maak een tuinontwerp!

Ga eens na: hoe ziet jouw ideale tuin eruit? Wat mis je nog aan het huidige ontwerp en wat wil je graag veranderen of verbouwen? Ga met deze vragen aan de slag en schets vervolgens jouw ideale tuin. Online zijn er ook een aantal websites waar je dit visueel mee kunt maken. Een tuinontwerp helpt je inzichtelijk te krijgen welke klussen je nog kunt doen om je tuin tiptop in orde te maken.

Klus 1: de schutting

Door de gruwe herfst en koude winterstormen kan jouw schutting wat aangetast zijn. Het ene jaar is een likje beits voldoende en kan de schutting er weer mee door. Maar soms is het beter om de schutting te vervangen en een nieuwe te plaatsen. Met een schutting kun je buiten dezelfde sfeer en stijl creëren als binnen. Bedenk daarom van tevoren goed welk materiaal je mooi vindt. Een schutting kan gemaakt worden van diverse materialen, zoals: hout, beton, steen, kunststof of zelfs van planten en bomen. Toe aan een nieuwe schutting

Klus 2: het terras

Een belangrijk onderdeel van je tuin zijn toch wel echt de terrassen en paden. Ze zorgen niet alleen voor structuur, maar ook voor comfort en gemak. Tevens zijn het de laatste jaren echte stijlelementen geworden. Als je al tevreden bent over je terras, is het schoonmaken ervan uiteraard genoeg. Maar als het tijd is voor een nieuw terras, is het uitzoeken wat je leuk vindt. Het bestraten van je tuin of terras is vaak een flinke klus, maar wel aanvaardbaar. Voordat je gaat starten is het verstandig om de tuin op te meten, rekening te houden met de schaduw en te bepalen waar je welke tegels wilt leggen. Als je eenmaal een nieuw terras hebt, is het genieten geblazen!

Klus 3: buitenverlichting

Tuinverlichting geeft een gezellige sfeer als het 's avonds laat donker buiten wordt. Tuinverlichting aanleggen vereist wel een secure werkhouding. Vocht en elektriciteit gaat namelijk niet samen. Het zou vervelend zijn als er een storing is in de buitenverlichting waardoor de aardlekschakelaar omspringt en jouw nieuwe lampen het niet meer doen. Gebruik daarom een goede grondkabel! Dit voorkomt problemen in de toekomst met betrekking tot lekkages.

Klus 4: bomen, bloembakken en planten

Als de basis staat, kun je aan de slag met het decoreren met bomen, planten en fleurige bloemen. Voor een landelijke uitstraling zijn tuinborders of stapelblokken ideaal. Met de juiste potten creëer je de sfeer van jouw keuze. Kies voor een strak vormgegeven plantenpotten voor een eigentijds tuin of een plantenbak van hout voor een landelijke tuin.

Klus 5: tuinmeubels

Het kan best lastig zijn om in te schatten of de tuinmeubels die je leuk vindt, of ze ook daadwerkelijk in jouw tuin zullen passen. Daarom is het verstandig om de maten te weten van jouw terras of andere plek waar je je jouw meubel wil plaatsen. Als je het lastig vindt om een voorstelling te maken, kun je een schaalmodel van je tuin maken! Dit helpt om te kijken of de tuinmeubels aansluiten bij de rest van het meubilair en de tuinsfeer.

Terug naar overzicht

TOP 5 AANBIEDERS

Gamma Bekijk deze aanbieder Praxis Bekijk deze aanbieder Karwei Bekijk deze aanbieder Hornbach Bekijk deze aanbieder Hubo Bekijk deze aanbieder Formido Bekijk deze aanbieder