Ga voor duurzaam met mangohouten meubels

Wie heeft er tegenwoordig geen mangohouten meubel in huis staan? Als er namelijk één houtsoort geliefd is geworden de afgelopen jaren is het wel mangohout. Waarom? Wij denken vanwege de warme en natuurlijke uitstraling en het robuuste karakter. Deze kenmerken passen namelijk erg goed in de landelijke en industriële woonstijlen die vandaag de dag de huizen kenmerken. Maar daarnaast hebben mangohouten meubels nog een andere fijne bijkomstigheid: ze zijn duurzaam. Dus wil je bewuste keuzes maken wat betreft de aanschaf van nieuwe spullen en de planeet daarmee een stukje helpen? Ook dan zit je met mangohout goed. 

Eigenschappen van mangohout

Laten we beginnen met de vraag ‘wat is mangohout?’. Want wat is mangohout nou eigenlijk precies en waar kunnen we het aan herkennen? Mangohout is afkomstig van de - je raad het misschien al - mangoboom. Het hout heeft een warme kleur en oogt daardoor tropisch. Door de unieke lijntekeningen op de planken is geen plank, en dus ook geen meubel, hetzelfde. Verder is mangohout een hardhoutsoort waardoor meubels van deze houtsoort goed tegen een stootje kunnen en onderhoudsarm zijn.

Duurzame keuze

Mangobomen kunnen tot wel veertig meter hoog worden. Je kunt je voorstellen dat een fruitteler daar op een gegeven moment niet veel meer aan heeft en liever een jonge boom op die plek plant die meer mango’s produceert. Dit gebeurt dan ook in de meeste gevallen. Het gekapte hout gaat vervolgens naar de meubelindustrie waar er allerlei soorten meubels van worden gemaakt. Mangohout is dus een restproduct. De bomen worden namelijk in eerste instantie geplant voor de fruitteelt en dus niet speciaal voor het hout. In plaats van dat het hout wordt weggegooid, krijgt het een tweede leven als meubel. 

Verschillende variaties

Doordat mangohout op verschillende manieren te behandelen is, kunnen meubels qua uiterlijk erg van elkaar verschillen. Dat maakt mangohout erg veelzijdig. Denk bijvoorbeeld aan een ronde eettafel van zwart hout. Deze wordt in de fabriek gezandstraald en voelt daarom wat ruwer dan bijvoorbeeld een blanke eettafel waar dat niet wordt gedaan. Daarnaast geeft het gebruik van zwarte metalen onderdelen de meubels over het algemeen een wat stoerder karakter. Je hoort het al, er is voor ieder wat wils. 
 

Terug naar overzicht

TOP 5 AANBIEDERS

Gamma Bekijk deze aanbieder Praxis Bekijk deze aanbieder Karwei Bekijk deze aanbieder Hornbach Bekijk deze aanbieder Hubo Bekijk deze aanbieder Formido Bekijk deze aanbieder