5 tips: voor een schoon kantoor

Je kantoor, het is een plek die je graag schoon en overzichtelijk wilt houden. Opleveringsschoonmaak wil je graag voorkomen. Maar door het vele werk dat klaar ligt, kom je soms niet meer toe aan de schoonmaak van je kantoor. Zie jij door de bomen het bos niet meer en kan je wel beter functioneren in een schone en opgeruimde werkruimte? Wij snappen je helemaal! In dit artikel bespreken we 5 tips voor een schoon en opgeruimd kantoor. En waar moet je eigenlijk allemaal op letten?

Een leeg bureau

Een leeg bureau werkt over het algemeen veel fijner. Het zorgt voor rust in je hoofd en dit kan je wel gebruiken onder het werk. Zorg er daarom altijd voor, dat zodra jij je werkplek verlaat, je je bureau leeg achterlaat. Zo hou je ook gemakkelijker het overzicht en je focus zal snel toenemen. 

Toetsenbord

Ja, het is niet de plek die het eerst in je gedachten opkomt. Maar het is overigens een heel belangrijke plek om schoon te maken! Je toetsenbord is als het ware een bron van bacteriën. Wanneer je dit regelmatig schoonmaakt, voorkom je bacteriën en de kans op snel ziek worden. De schoonmaak van het toetsenbord, kan worden uitgevoerd door bijvoorbeeld alcoholdoekjes. 

Afvalbakken

Zorg voor voldoende afvalbakken per bureau. Zo kan iedereen snel en gemakkelijk zijn spullen weggooien. Wanneer mensen geen prullenbak in zicht zien, zijn ze sneller geneigd het weggooien van het afval uit te stellen. Zorg daarom altijd voor voldoende afvalbakken!

Aantrekkelijke kantine

Wanneer de kantine, ofwel pauzeruimte, er aantrekkelijk uitziet kan dit al een hoop wonderen verrichten. Wanneer zij en comfortabele plek hebben om te gaan zitten en van hun lunch te kunnen gaan genieten, gaan ze dit niet achter hun bureau doen. Zo voorkom je wederom troep en viezigheid op de werkplek. 

Hygiëne bij jezelf

Al met al, begint de hygiene uiteraard bij jezelf. Je kan zelf wat bijdragen door simpele dingen uit te voeren. Denk hierbij aan het wassen van je handen, gedurende de dag. Ben je na dit artikel nog niet overtuigd en zie je het nog steeds niet zitten? Dan kan je diverse schoonmaakbedrijven Utrecht vragen voor een grondige schoonmaak.

Terug naar overzicht

TOP 5 AANBIEDERS

Gamma Bekijk deze aanbieder Praxis Bekijk deze aanbieder Karwei Bekijk deze aanbieder Hornbach Bekijk deze aanbieder Hubo Bekijk deze aanbieder Formido Bekijk deze aanbieder